Desert Chocolate babka buns

de oanapl in Prajituri, 3 Apr 2021 | 3531 vizualizari

 

Sunt pe internet tot felul de rețete cu aceste prăjiturele delicioase, cu diverse umpluturi. Eu m-am uitat la un videoclip de-al lui Donald Skehan, pentru a vedea cum se modelează aluatul. Cert e că mie nu mi-au ieșit 2 la fel :))
Cred că trebuia să îl fac puțin mai lung (înalt) aluatul ca să pot să fac bucla mai frumoasă.
Vă sfătuiesc să folosiți doar cremă de ciocolată (de ex. nutella) pentru umplerea lor. Deoarece nu am avut suficientă cremă, am folosit și ciocolată dată pe răzătoare, iar aceasta nu stă toată lipită de aluat.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 ou la temperatura camerei
  • 250ml lapte călduț
  • 500g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 4g drojdie
  • 3 linguri zahăr
  • 100g unt (peste 80% grăsime)
  • 1 praf de sare
  • cardamon
  • pentru umplut:
  • 50g cremă de ciocolată nutela
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 20g unt topit
  • 1 ou
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Chocolate babka buns:

Cerni făina într-un castron, adaugi drojdia și praful de copt și sarea și faci o gaură în mijlocul lor. Bați oul cu zahărul și îl adaugi peste făină. De asemenea, adaugi laptele călduț și untul topit și răcit și amesteci făina cu compoziția lichidă cu ajutorul unei spatule, aducând făina din exterior spre interior. Adaugi și cardamonul și continui să omogenizezi. Transferi aluatul pe masa de lucru înfăinată și îl frămânți până când obții un aluat elastic. Transferi aluatul în castron, îl acoperi cu o folie alimentară și pui castronul într-un loc călduț și îl lași să crească.

După ce a crescut îl tai în două și întinzi jumătate din aluat într-un dreptunghi. Întinzi crema de ciocolată pe toată jumătatea de jos a aluatului și apoi aduci peste aceasta jumătatea de sus a aluatului. Apeși ușor cu degetele, pentru a lipi cele 2 jumătăți. Tai aluatul pe verticală în 8 bucăți egale și apoi fiecare bucată o tai în 2 dar nu de tot. Lași partea de sus a aluatului prinsă de un deget. Va rezulta o bucată de aluat asemănătoare unor pantaloni.

Se iau cele 2 bucăți de aluat și se rotesc spre exterior, apoi bucata din partea dreaptă se ridică și se rotește în sus și se bagă dedesubt, iar cea din partea stângă se aduce peste cealaltă parte.

Pentru cea de-a doua bucată de aluat eu nu am mai avut nutella și am topit unt, am uns foaia de aluat pe jumătatea de jos, apoi am presarăt ciocolata dată pe răzătoare. Am urmat aceeași pași ca mai sus. Ideal ar fi să folosiți doar nutella, deoarece se întinde mai ușor și stă fizată pe aluat. Ciocolata nu stă lipită de aluat.

După ce termini de pregătit fiecare bucată de aluat, le lași să crească încă 25 de minute în tava tapetată cu hârtie de copt, apoi le ungi cu ou bătut și introduci tava în cuptorul preîncălzit la180 de grade C, pentru 30-35 de minute până când se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Chocolate babka buns" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nutella