Desert cheesecake zebra cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 8 Mar 2017 | 3992 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente (tava 20 cm):

  • blat:
  • 200 g biscuiti cu cacao
  • 100 g unt
  • umplutura:
  • 400 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake zebra cu ciocolata:

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 


Separi albusurile de galbenusuri si bati bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si mixezi pana obtii o bezea. Adaugi branza si galbenusurile si mixezi compozitia cu un mixer vertical pentru a obtine o crema cat mai fina. (daca folosesti doar mascarpone nu e necesar). Adaugi faina cernuta si amesteci usor. Imparti compozitia in 2 parti egale. 


Topesti ciocolata maruntita in cuptorul cu microunde (sau pe baie de aburi) si adaugi o lingura din crema de branza si amesteci pana cand se omogenizeaza. Intr-unul din vase, adaugi cacaua si crema de ciocolata si amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia.
Pui o lingura mare de crema de ciocolata si apoi adaugi o lingura de crema alba, in centru, peste blatul de biscuiti. Alternezi cele 2 creme pana cand se termina compozitia. Scuturi bine tava pentru a se aseza crema cat mai bine si pentru a nu ramane goluri de aer (mie mi-au ramas cateva).
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru o ora. Il lasi la temperatura camerei sa se raceasca si apoi dai cheesecake-ul la rece pentru o ora. Il transferi pe un platou si il servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake zebra cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida - Biscuiti cu cacao, portocale si ciocolata