Desert cheesecake cu catina

de BakeUpArtist in Torturi, 4 Noi 2017 | 5799 vizualizari

 

Toamna ne oferă o tonă de fructe și legume delicioase. Să spunem că își spală păcatele pentru zilele ploioase și pentru plecarea verii. În perioada aceasta am mers pe la munte să respir aer curat, să mă bucur de ultimele zile cu soare și nu am putut să nu observ străzile pline de gospodari care vindeau multă cătină. Este foarte sănătoasă, așa că m-am aprovizionat și eu cu o cutie. Se poate consuma dimineața cu miere, sau, bineînțeles, în deserturi.  
 
  

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 50 grame biscuiti digestivi
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingura nuci maruntite
  • 50 grame unt topit

Pentru cheesecake

  • 100 grame catina
  • 250 grame mascarpone
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie

Pentru sos:

  • 50 grame catina
  • 2 linguri zahar
  • un praf de amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu catina:

Pentru crusta am maruntit biscuitii, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine. Am presat compozitia pe baza unei forme de patiserie. 

Pentru cheesecake: am extras sucul de catina si am dat deoparte.

Separat am mixat branza cu zaharul si mierea, am adaugat sucul de catina si de lamaie si am mixat bine. Am turnat peste crusta. 

Pentru sos: am extras sucul din catina si am pus pe foc mic. Am adaugat zaharul si am lasat pe foc mic pana s-a legat putin. La sfarsit, am adaugat amidonul si am amestecat energic. L-am lasat sa se raceasca inainte sa decorez cheesecake-ul. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu catina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inimioara