Desert cheesecake cu capsuni

de Panacris in Torturi, 1 Iun 2017 | 4559 vizualizari

 

“ Fara doar si poate, acest dulce este in topul preferintelor in casa - indiferent de anotimp. Vara profitam din plin de fructele proaspete, dar si de faptul ca nu trebuie sa pornim cuptorul :) “ Așa își prezintă Elena Bite, minunatul desert. Tocmai din acest motiv, l-am preparat și eu pentru provocarea Weekend cu spor, această lună susținută de Elena, http://leniass.blogspot.ro/.  Mulțumesc Elena, am schimbat un pic rețeta, m-am adaptat cu ce aveam prin frigider ;)
 

 

INGREDIENTE

  • Blatul de biscuiți:
  • 200 g biscuiți petit beure 
  • 100 g unt 
  • 70 g zahăr pudră 
  • Crema de brânză:
  • 200 g căpșuni
  • 300 g brânză de vaci cremoasă 
  • 30 ml smântână pentru frișcă 
  • 170 g zahăr pudră 
  • 2 plicuri zahăr vanilinat 
  • 1 plic (10 g) gelatină 
  • cca. 100 ml apă 
  • Pentru ornat:
  • cca. 150 g căpșuni 
  • 1 plic gelatină transparentă (tort gelle) 
  • 3 linguri zahăr 
  • 250 ml apă 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu capsuni:

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă.

Compoziția se așază într-o tavă cu fundul detașabil, de cca. 28 cm, tapetată cu foaie de pergament. Se presează bine până se uniformizează pe fundul tăvii și se lasă la rece, până se prepară crema.

Căpșunile spălate și curățate se pasează cu blenderul sau robotul de bucătărie. Gelatina se pune la hidratat în apă rece, cca. 10 min.

 Am mixat smantana cu zaharul pudra, zaharul vanilinat si mascarpone.

Separat, am mixat smantana pentru frisca.

Brînza de vaci, zahărul vanilinat și zahărul pudră, se amestecă energic cu mixerul, până ce se omogenizează. Apoi se adaugă frișca pentru smântână și se amestecă energic până se obține o cremă de brânză spumoasă.

Gelatina hidratată se pune pe foc, la foc mic amestecând continuu, până să ajungă la punctul de fierbere, apoi se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.

Din gelatina răcorită, se ia o lingură și se adaugă în piureul de căpșuni, amestecându-se până se încorporează. Restul se adaugă la crema de brânză și se amestecă, până se înglobează.

Crema de brânză se împarte în aproximativ două părți egale. Într-o parte, se adaugă piureul de căpșuni și se amestecă până ce se obține o cremă uniformă. Aceasta se toarnă peste blatul din biscuit, apoi se dă la rece cca. 10 min, de preferat la congelator.

Între timp, se prepară gelatina transparentă, praful de gelatină se amestecă cu zahărul și apa rece, apoi se pune la foc mic, amestecându-se continuu, până se ajunge la punctul de fierbere, până devine translucidă. Se oprește focul și se lasă să se răcorească, amestecându-se ca să nu se închege.

Prăjitura se scoate de le rece, se adaugă și crema alba, apoi se ornează după gustul fiecăruia cu căpșuni, se toarnă gelatina răcorită, ușor, pe toată suprafața, apoi se lasă la rece cca. 2 ore, dacă nu mai rezistați până a doua zi. Spor și poftă bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort-sarlota de iaurt cu caise