Tarta de ciocolata cu mousse de ciocolata

de naomy in Torturi, 4 Mai 2011 | 7157 vizualizari

 

Este un tort preluat dupa o reteta spaniola dar modificat dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 cani faina
  • un pachet unt (de 220 gr)
  • o cana de cacao
  • 350 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 5 oua
  • un praf de copt (15 gr)
  • 2  plicuri zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • MOUSSE DE  CIOCOLATA  
  • 250 fulgi de ciocolata sau ciocolata simpla.
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri mixate cu 100 gr de zahar.
  • 200 ml frisca lichia
  • CREMA DE CIOCOLATA PT ACOPERIT TORTUL
  • 150 g de ciocolata semiamaruie data pe razatoare
  • 3 ling de unt
  • 2 ling de frisca

                 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata cu mousse de ciocolata:

BLAT

Intr-un castron amestecam faina, cacaua, sarea si praful de copt. Separat mixam untul cu zaharul  si vanilia pana se formeaza o pasta  apoi  ouale unul cate unul.Turnam laptele peste faina din castron pana se omogenizeaza si o amestecam impreuna cu pasta de unt ,compozitia obtinuta se toarna intre-o tava tapetata cu hartie si se coace la 180 grade  aproximativ 50-60 min.

MOUSSE DE CIOCOLATA

Se topestc fulgii de ciocolata la bain -marie. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar .Mixam albusurile cu restul de zahar si separat mixam si frisca, iar cand ciocolata este topita la 40 grade se adauga galbenusurile si cu atentie mare se face incorporarea  (grija mare sa nu se intareasca) Urmeaza albusurile, apoi frisca si se amesteca cu multa finete pana se ingroasa putin ....se scoate la rece si cand este aproape calina se  umple blatul care vine taiat in 3 straturi si se pune din nou la frigider si se lasa cam 4-5 ore .

CREMA DE CIOCOLATA PT ACOPERIT TORTUL

Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie ,se lasa  la racit apoi se amesteca cu frisca.Dupa parcurgerea celor 4-5 ore se scoate tortul de la frigider si se acopara cu crema de ciocolata.

 

  

TIPS-URI

1

Pt insiropat blatul este recomandat si potrivit un sirop din zahar brun ....daca se prefera mai aromat se  amesteca cu esenta dupa placul fiecaruia .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort multumire