Delicii de Paste! Este prima data cand fac un cheesecake la rece. Cand am vazut acest cheescake, am fost atrasa de modul in care arata. Superb este putin spus. Am gasit mai multe retete asemanatoare, dar pana la urma m-am inspirat de la Jamila. Nu am folosit biscuiti digestivi. Am ales sa folosesc biscuiti Oreo cu crema de lapte (au crema alba). Am pus biscuitii cu tot cu crema. Puteti sa folositi ce fel de biscuiti doriti. Acest cheesecake a fost pus pe lista mea de dulciuri preferate.
Blat:
Prima oara, trebuie sa maruntim biscuitii. Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un chopper. Dupa ce ii maruntim, biscuitii trebuie sa arate ca o pudra fina. Punem aceasta pudra de biscuiti intr-un bol. Peste pudra, adaugam untul topit. Amestecam cu o furculita pana se incorporeaza foarte bine untul cu pudra de biscuiti. La final, trebuie sa avem o compozitie asemanatoare cu nisipul ud. Punem inelul unei tavi detasabile de 24 cm pe platoul in care vom aseza cheesecake-ul. In acest inel, vom punem compozitia de biscuiti maruntiti. Cu un pahar mic, aplatizam foarte bine pana obtinem un blat compact. Lasam blatul aproximativ 30 de minute, la frigider.
Crema:
Punem gelatina in apa rece. Amestecam usor cu o lingurita. O lasam aproximativ pentru 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, punem gelatina peste laptele fierbinte si amestecam bine pana se topeste.
Intr-un bol incapator, punem crema de branza (crema de branza trebuie sa aiba temperatura camerei) si zaharul pudra. Mixam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam frisca lichida putin cate putin. Marim viteza si mixam pentru 5 minute. Adaugam laptele cu gelatina putin cate putin. Mixam la viteza mica. Marim viteza si mixam aproximativ 1 minut. Spalam capsunile proaspete. Le taiem codita si apoi le taiem pe jumatate. Le punem intr-un bol.
Asezam capsunile taiate pe peretii blatului intarit. La sfarsit, adaugam crema incet. Miscam usor farfuria ca sa se raspandeasca crema peste tot. Nivelam usor daca este cazul. Punem cheesecake-ul la frigider aproximativ 6 ore.
Jeleu:
Hidratam gelatina in apa. Amestecam cu o lingurita si o lasam 10 minute. Intr-o oala micuta, punem capsunile si zaharul. Amestecam usor. Lasam capsunile pe foc, pentru aproximativ 5 minute. Pasam capsunile cu un blender, pana obtinem un piure. Lasam acest piure sa se raceasca 5 minute. Punem gelatina peste sosul cald de capsuni. Amestecam pana se topeste gelatina. Lasam jeleul sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce au trecut cele 6 ore, scoatem cheesecake-ul din frigider si adaugam jeleul de capsuni. Miscam usor pentru ca sa acoperim toata suprafata cheeesecake-ului cu jeleu. Lasam la frigider peste noapte.