Mi s-a cam facut pofta de o felie de chec aromat, asa ca am dat o raita prin dulapuri si frigider, sa vad ce ingrediente am si am pregatit doua checuri! Am gasit o punga cu migdale macinate, asa ca le-am incorporat in aceasta compozitie. Cu aroma de lamaie, merisoare, umed, tot ce vrei pentru un chec delicios!
Separati ouale. Intr-un bol mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati treptat indulcitorul si mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste albusuri si mixati bine. Incorporati iaurtul, apoi zeama si coaja rasa de de lamaie. Cerneti faina cu praful de copt. Migdalele macinate si faina le incorporati treptat, amestecand cu o paleta de silicon, cu miscari lente. La final puneti merisoarele si amestecul de fructe uscate.
Tapetati cu hartie de copt doua tavi de chec, de 12/25 cm. Puneti compozitia de chec in cele doua tavi, in mod egal.
Introduceti checurile in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea, le scoateti din cuptor cand sunt gata si le lasati la racorit.
Topiti pe baie de aburi ciocolata cu laptele, o puneti intr-un pos cu varf subtire. Ornati checurile reci cu ciocolata, iar deasupra presarati fulgi de migdale! Lasati 10 minute deoparte, sa se intareasca ciocolata, apoi portionati si serviti!
Pofta buna!