Aceasta reteta am luat-o dintr-o carte, insa cu glazura nu prea pot sa ma laud. Nu am avut zahar pudra gata amestecat cu amidon, asa ca a trebuit sa improvizez. Daca nu se incheaga glazura dupa ce se mai racoreste, puteti sa mai adaugati amidon si sa mai puneti craticiorul la foc, daca este cazul...eu nu am pus din prima atat amidon cat am scris, am pus doar 10 g initial, apoi am pus din glazura peste chec si in restul am mai pus 30 g de amidon si am presupus ca 50 g ar fi suficient pentru toata cantitatea, insa nu prea s-a inchegat nici asa.
O alta varianta ar fi sa puneti apa mai putina (eu am vrut sa o masor cu cana gradata, dar mai bine o masuram cu lingura)...sau sa nu mai faceti glazura :D
In carte glazura era facuta doar din 200 g zahar pudra si sucul si coaja rasa de la o lamaie, insa am presupus ca trebuie zahar pudra amestecat cu amidon, iar cand am amestecat ingredientele au fost foarte uscate, de aceea am adaugat apa.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Ouale se bat spuma cu sarea si cu zaharul pana cand se aereaza foarte bine. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se adauga macul, sucul si coaja rasa de la doua lamai si untul topit. Se omogenizeaza.
Se toarna aluatul intr-o tava pentru chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Se introduce tava la cuptor pana cand checul cu lamaie si mac se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca apoi.
Se pregateste glazura: intr-o craticioara se pun zaharul pudra, zaharul pudra vanilat, amidonul, sucul si coaja rasa de la o lamaie si apa si se amesteca. Se pune craticioara la foc si se fierbe compozitia. Glazura se lasa sa se racoreasca, apoi se intinde pe chec.