Iata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de lamaie, neparat sa-l incercati!
Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos.
Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare.
Pune apoi iaurtul grecesc si incorporeaza bine.
Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si mai mixeaza putin.
Separat, amesteca praful de copt cu faina si macul.
Pune cate putin peste compozitia de chec si mixeaza la viteza mica, pana incorporezi toata cantitatea de faina.
Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si rastoarna compozitia, niveleaza usor si pune tava in cuptorul incalzit la 170 de grade, pentru 45 de minute.
Scoate-l apoi din cuptor, indeparteaza hartia de copt si lasa-l la racit pe un gratar.
Pentru glazura, amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie pana obtii o crema alba, consistenta
Unge checul cu glazura de lamaie si serveste-l.