Prajitura delicioasa de negresa cu gem

de dakris in Prajituri, 24 Feb 2012 | 133499 vizualizari

 

Prajitura delicioasa de negresa cu gem este o reteta simpla, gustoasa si pufoasa care se pregateste rapid.
Negresa este una dintre prajiturile copilariei, versatila si savurata cu pofta.
Pentru Prajitura delicioasa de negresa cu gem ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, lapte, ulei, gem, faina, cacao.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura delicioasa de negresa cu gem
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 6 linguri gem din orice fruct
  • 500 g faina
  • 50 g cacao
  • 1,5 plic praf de copt
  • esenta rom

Decor:

  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa de negresa cu gem:

Iata cum se prepara Prajitura delicioasa de negresa cu gem

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga laptele, gemul (eu folosesc, de obicei gem de prune) si uleiul amestecand usor. Se incorporeaza faina, praful de copt, cacaua si esenta de rom si se toarna compozitia obtinuta intr-o tava de 30 x 45 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la cuptor la foc mediu pentru 30-35 minute (facem testul cu scobitoarea).

Se rade ciocolata alba si se prasara nucile macinate peste negresa fierbinte, abia scoasa din cuptor. Se lasa apoi la racit si se taie cuburi.

Se poate pregati si in varianta de post, la fel de gustoasa, precum in reteta de Negresa de post cu gem sau cu fructe ca in reteta de Negresa cu capsuni si menta . O alta varianta gustoasa, dar in alta combinatie este si Tarta brownie, un desert excelent de gustos.

TIPS-URI

1

Praful de copt se amesteca cu faina, nu este necesar sa fie stins cu zeama de lamaie ori otet.

2

Pentru un plus de savoare, e bine sa fie un pic prajite nucile inainte de a fi maruntite.

3

Se poate servi si ca atare, fara ciocolata ori nuci deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa de negresa cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresă cu mascarpone şi caramel