Este pentru prima dată când testez tapioca și asta pentru că am văzut-o prea des recomandată.
Îmi place mai mult ca aspect decât ca gust, dar merită încercată, iar combinată cu diverse fructe, jeleuri sau sosuri, chiar rezultă un desert bun și de efect.
Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi le strecurăm și le clătim cu apă rece.
În același timp. punem și laptele la fiert cu un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca.
Le lăsăm să fiarbă la foc moale, până se hidratează bine și absorb tot laptele, având grijă să amestecăm din când în când că au tendința de a se lipi de fundul vasului, fiind foarte gelatinoase.
După ce stingem focul, lăsăm budinca de tapioca să se tempereze câteva minute și adăugăm mierea, amestecând ușor până aceasta se topește.
Punem budinca de tapioca fierbinte în cupe, pahare sau boluri și o lăsăm să se răcească.
Între timp transformăm fructele în piure cu ajutorul unui blender.
După gustul fiecăruia, adăugăm, sau nu, îndulcitor în ele. Eu nu am adăugat că îmi place gustul lor natural, mai acrișor, fiind mare fan al acestui gust.
Decorăm budinca de tapioca cu piureurile de fructe, alternându-le ca să avem culori diferite și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.