Desert budinca de tapioca cu diverse piureuri din fructe proaspete

de Merisor in Dulciuri, 10 Aug 2018 | 4234 vizualizari

 

Este pentru prima dată când testez tapioca și asta pentru că am văzut-o prea des recomandată.
Îmi place mai mult ca aspect decât ca gust, dar merită încercată, iar combinată cu diverse fructe, jeleuri sau sosuri, chiar rezultă un desert bun și de efect.
 

 

INGREDIENTE

  • 150 g tapioca
  • 600 ml apă
  • 600 ml lapte
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 linguri de miere
  • 150 g căpșuni
  • 5-6 caise
  • 2 fructe kiwi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de tapioca cu diverse piureuri din fructe proaspete:

Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi le strecurăm și le clătim cu apă rece.

În același timp. punem și laptele la fiert cu un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca.

Le lăsăm să fiarbă la foc moale, până se hidratează bine și absorb tot laptele, având grijă să amestecăm din când în când că au tendința de a se lipi de fundul vasului, fiind foarte gelatinoase.

După ce stingem focul, lăsăm budinca de tapioca să se tempereze câteva minute și adăugăm mierea, amestecând ușor până aceasta se topește.

Punem budinca de tapioca fierbinte în cupe, pahare sau boluri și o lăsăm să se răcească.

Între timp transformăm fructele în piure cu ajutorul unui blender.

După gustul fiecăruia, adăugăm, sau nu, îndulcitor în ele. Eu nu am adăugat că îmi place gustul lor natural, mai acrișor, fiind mare fan al acestui gust.

Decorăm budinca de tapioca cu piureurile de fructe, alternându-le ca să avem culori diferite și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de tapioca cu diverse piureuri din fructe proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din foi cu miere si nuca