Un desert pe care nu cred că l-ar refuza cineva! Ciocolatos și pufos! ;) P.S. Merge copt și la CrockPot! ;) Dar n-am mai avut loc :D :)))
Ciocolata se mărunțește și se pune la foc într-o crăticioară cu fundul gros la foc mic, împreună cu untul până ce se obține o cremă fluidă.
Între timp se bat ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat cca. 5 minute până ce se obține o cream spumoasă. Apoi se adaugă în fir subțire amestecul de ciocolată și unt, laptele și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Într-un vas se amestecă ingredientele uscate, făina, sarea, pudra de cacao, și praful de copt până ce se încorporează toate ingredientele.
Se adaugă câte o lingură din masa uscată în amestecul cremos, amestecându-se ușor până ce se obține un aluat ușor, cremos.
Se pune deoparte cca. 5 linguri din aluat.
Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau unsă cu unt și presărat cu făină.
Pentru umplutură se amestecă brânza dulce de vaci cu zahărul, ouăle și zahărul vanilinat, până ce se obține o creamă pufoasă.
Aceasta se toarnă peste aluatul ciocolatos, apoi se adaugă adaugă restul de aluat ciocolatos cu lingura și se creează modelul de marmorat, cu dosul lingurii.
Prăjitura se pune la copt în cuptorul preîncins la 180 grade C, cca. 45 de minute.
După ce trece testul scobitorii, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Apoi se taie cubulețe și optional, se presară zahăr pudră vanilinat după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!