Desert prajitura cu coacaze negre

de cristina1985 in Prajituri, 18 Noi 2017 | 8241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 500 g coacaze negre congelate
  • 5-6 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu coacaze negre:

Aluatul: Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, praful de copt. Se tine la frigider 20 minute.

Umplutura: Peste coacazele dezghetate, se pune zaharul si cel vanilinat si se amesteca. Se lasa la scurs. Va rezulta putin sirop pe care il puteti bea cu apa.

3/4 din aluat se intinde intr-o tava mica (eu am avut 24x25 cm, dar nu a iesit prea inalta). Se pun coacazele amestecate cu zahar, iar deasupra se rade ( pe razatoarea mare) aluatul ramas (se rade mai greu pentru ca este moale aluatul, dar puteti sa-l puneti in congelator cateva minute si apoi sa-l folositi).

 Se coace 45 minute la foc mic, sau pana este gata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci