Desert briose mucenici

de RuxyRux in Dulciuri, 6 Mar 2018 | 2772 vizualizari

 

Proba de...mucenici!
La invitatia bucatarasei mele dragi iubita Laurici, am pus aceasta reteta pe pagina de concurs din FB Bucataras...asa ca daca va plac bunatatile mele....si vreti sa apreciati, va astept cu drag la mucenici insiropati!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina de patiserie cernuta de trei ori
  • 1 plic drojdie
  • 175 gr. zahar fin
  • un praf de sare
  • 185 ml lapte
  • 60 gr. unt
  • 3 galbenusuri de la oua mari
  • un praf de sare
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • pentru uns doua galbenusuri si o lingura de lapte dulce caldut

sirop:

  • 75 ml apa
  • 75 gr. zahar
  • vanilie
  • esenta de rom

decor:

  • miere
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose mucenici:

Se amesteca intr-un vas faina, praful de sare, zaharul, drojdia uscata.

Intr-un ibric larg se pune laptele se incalzeste usor, se amesteca cu untul, se topeste usor, si cu galbenusurile, , apoi, vanilia, esenta de rom, coaja de lamaie, cu grija sa nu devina fierbinte compozitia, se toarna peste faina si se amesteca, nu trebuie sa framantam mult ci doar cat sa omogenizam ingredientele si sa obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Aluatul se cresteaza in forma de cruce pana jos, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa pana ce isi dubleaza volumul la loc cald in bucatarie.

Cand aluatul a crescut suficient, se rup bucati cat mingea de tenis, se rotunjesc in mana si se asaza in formele unse cu ulei.

Se mai lasa 25 de minute la crescut la loc cald.

Se ung briosele cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut si se coc pana ce se rumenesc frumos( mai bine de 30 de minute).

Intre timp se prepara siropul, si cand se scot briosele din cuptor se toarna fierbinte imediat peste ele.

Se ung cu miere si se presara nuca macinata din belsug.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

07.03.2018, 19:06

Cat de pufoase sunt, sa nu mai zic la gust ca-s delicioase! Abia astept sa fac si eu mucenici!

Merisor 1

07.03.2018, 20:41

Ce idee minunată ai avut cu aceste brioșe, Ruxule!

elucubratiiculinare 1

08.03.2018, 08:07

o super idee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu caise