Desert briose cu visine si pepite de ciocolata

de RODIMUR in Prajituri, 4 Iun 2018 | 2263 vizualizari

 

Acest desert este din seria "nimic bun nu se pierde, nimic bun nu se aruncă, totul se valorifică superior"!
Pentru aceste brioșe am folosit albușuri păstrate la congelator (am multe, pentru că fac adeseori maioneză și mai nou, înghețată) și vișine din dulceață (din care am făcut foarte multă, anul trecut). Rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător: niște brioșe drăguțe și pufoase, care se vor mânca la fel de repede cum au fost preparate.
Din ingredientele de mai jos am făcut 24 de brioșe.

 

INGREDIENTE

  • 8 albușuri
  • 8 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri de făină albă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la 1/2 lămâie
  • vișine dintr-un borcan de dulceață
  • pepite de ciocolată
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu visine si pepite de ciocolata:

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare.

 Se scot vișinele din dulceață și se lasă să se scurgă de sirop.

Când albușurile s-au dezghețat natural, complet, se mixează cu praful de sare și, după ce încep să crească, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, coaja răzuită de lămâie și la urmă, "în ploaie", făina amestecată cu praful de copt.

Se pune în formele de brioșe câte o lingură încărcată din această compoziție, se adaugă 3-4 vișine bine scurse de sirop și apoi se acoperă cu o altă lingură încărcată de compoziție.

După ce s-a epuizat toată compoziția, se ornează brioșele cu vișine și pepite de ciocolată. 

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie.

Când brioșele au crescut frumos și s-au rumenit, se scoate tava din cuptor.

Se lasă brioșele la răcorit, înainte de a fi servite.

Cine vrea, poate presăra zahăr pudră peste brioșele scoase din cuptor, dar nu se vor mai vedea frumos pepitele de ciocolată.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp albușurile conservate la congelator, ca să se dezghețe natural.

2

Mixați mai întâi albușurile cu un praf de sare, ca să crească frumos.

3

Adăugați zahărul treptat și mixați, până ce se dizolvă complet.

4

Lăsați vișinele să se scurgă de siropul din dulceață.

5

Nu puneți prea multe vișine, ca să nu se îngreuneze aluatul pufos și să se lase.

6

Dați brioșele gata decorate, la cuptorul preîncălzit.

7

Coaceți brioșele la temperatură medie, până ce cresc și se rumenesc frumos.

8

Lăsați brioșele să se răcească, înainte de a le servi.

9

Dacă doriți, puteți presăra zahăr pudră peste brioșe, dar atunci pepitele de ciocolată nu se vor mai vedea frumos.

10

Dacă nu aveți pepite de ciocolată, puteți folosi orice ornamente decor aveți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu visine si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba