Sunt perfecte pentru a satisface pofta de desert la sfârșit de săptămână, aceste brioșe cu vișine și iaurt!
Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până devine spumos.
Presărăm puțină sare și adăugăm câte un ou, omogenizând compoziția după fiecare.
Adăugăm esența, iaurtul, omogenizăm din nou, apoi cernem făina împreună cu praful de copt și o încorporăm, treptat, în compoziție.
Umplem 3/4 din volumul formelor de brioșe cu compoziția omogenizată și le așezăm într-o tavă încăpătoare.
Trecem vișinele congelate prin zahărul vanilat și înfigem câte trei în fiecare cupcake.
Le îndesăm bine în aluat să nu rămână deasupra.
Dăm tava la cuptor și coacem delicioasele brioșe cu iaurt și vișine, pentru 30-35 de minute, sau până când sunt bine rumenite, iar scobitoarea iese curată, la test.
Preparăm crema de ciocolată.
Punem frișca lichidă la încălzit și o lăsăm atât cât suportă degetul, temperatura, fără a atinge punctul de fierbere.
Rupem ciocolata în bucăți mici și o punem într-un alt vas.
Adăugăm frișca peste ea și amestecăm intens până când compoziția se omogenizează și ciocolata este topită.
Dăm vasul la rece, iar când crema este răcită complet, o mixăm până devine spumoasă.
Cu ajutorul unui posh cu dui decorăm brioșele deasupra cu crema de ciocolată.
Punem crema în săculeț și desenăm trandafiri, sau diverse forme, după propria imaginație.
Presărăm ornamentele deasupra cremei și vom avea niște cupcakes vesele și frumos colorate, ce se cer rapid devorate.