Prajitura cu capsuni

de lacrimioara in Prajituri, 30 Ian 2011 | 8095 vizualizari

 

reteta nu mai stiu de unde o am nu mai imi amintesc dar e excelenta aceasta prajitura super buna si racoroasa

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua,
  • 200gr zahar,
  • 100ml ulei,
  • 100ml lapte,
  • coaja de la 1 lamaie,
  • 1 plic praf de copt,
  • 180 gr faina,
  • 1 budinca vanilie

.Crema:

  • 600 gr iaurt de capsuni,
  • 400gr capsuni,
  • 200 ml frisca,
  • 12 foi de gelatina,
  • 120 gr zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Preparare blat:ouale se bat spuma cu zaharu pana se ingroasa,se adauga treptat uleiu si laptele,coaja de lamaie si la final faina amestecata cu budinca si praful de copt amestecam bine pana la omogenizare.Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie si dam la copt la 180 grade 30 minute.

Preparare crema:capsunile care prealabil au fost spalate si lasate pe un servet sa se scurga le taiem bucati si le tocam cu blenderu,adaugam iaurtul peste capsunile tocate si mixam lasam deoparte si batem frisca cu zaharul(eu am pus mai multa frisca ca sa  imi ajunga sa pun si deasupra) dupa ce am batut frica punem gelatina la imuiat in apa si apoi punem o cantitate putina de capsuni care au fost batute la baie de abur si dupa ce gelatina s-a imuiat  o punem in cantitatea  mica de capsuni care am puso la baia de abursi lasam pana se topeste apoi o amestecam cu restu de capsuni mixate  si mixam sa se amestece bine,adaugam frisca peste capsuni  si amestecam bine o dam la frigi o ora pana se intareste.Taiem blatul racit in 2 si  punem o jumatate in tava in care a fost copt punem o parte din crema care s-a intarit deasupra se poate pune si alceva fiecare ce doreste eu am  pus mai multa frisca ca sa imi ajunga si deasupra punem cealalta jumatate de blat si iar crema si ornam cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si lamaie