Mi-a dat cineva aceasta reteta ca fiind o reteta de ciocolata de casa. Am facut-o prima oara si nu mi-a iesit, in sensul ca ciocolata nu s-a intarit, ci a ramas lipicioasa. M-am gandit ca poate am gresit undeva, ca poate nu am procedat corect, asa ca am incercat si a doua oara (fara sa ma documentez pe internet despre cum se face ciocolata - big mistake) si s-a intamplat la fel. Si ca sa nu fie un esec total, timpul pierdut cu pozele adica, am transformat aceasta reteta in bomboane de ciocolata. Ies un pic moi, dar daca le tavaliti prin fulgi de nuca de cocos sau altceva care sa fie solid (cacao, de exemplu, sau nuca macinata) sunt chiar foarte bune. Fetitei mele i-au placut.
Pentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit.
Dupa aceea, se prepara ciocolata: zaharul, apa, untul si zeama de lamaie se pun intr-un vas pe baie de abur si se tin pana cand se topesc untul si zaharul. Se ia vasul de pe baia de abur si se adauga laptele praf, cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune vasul din nou pe baia de abur pentru ca amestecul sa se incalzeasca si se incorporeaza alunele de padure. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ca sa se raceasca. Se ia apoi cu mana umeda cate putin din compozitie si se formeaza bomboanele, care se dau prin fulgi de nuca de cocos.