O noapte la Venetia

de Lau in Dulciuri, 13 Iun 2016 | 11553 vizualizari

 

Multumesc Merisor pentru retete

 

INGREDIENTE

  • Blat de cocos
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat de cacao
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 g unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Glazura
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O noapte la Venetia:

Blatul de cocos-mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina.

Amestecam cu o spatula si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,

Dam la rece pana ce pregatim blatul de cacao

Blatul de cacao-mixam albusurile impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa,adaugam treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare.

Adaugam uleiul in fir subtire amestecand continuu cu o paleta.Adaugam faina amestecata cu cacao,praful de copt si amestecam cu o paleta.

Turnam compozitia peste blatul de cocos si dam la cuptorul incalzit cca 35 min sau pana cand va trece testul.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-intr-un bol frecam galbenusurile cu zaharul pana ce devien spuma,adaugam laptele ,amestecam si punem vasul pe baie de abur,amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Lasam crema sa se raceasca foarte bine,timp in care vom freca untul cu zaharul vanilat dupa care il vom incorpora in crema de vanilie treptat adaugand si zeama de lamaie.

Intindem crema peste blaturi si dam la rece 30 min,

Pentru glazura rupem ciocoalta in bucatele,o punem intr-un vas impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata,

Lasam putin sa se raceasca(cca 1-2 min)dupa care o vom intinde peste crema,dam din nou la rece cateva ore dupa care putem portiona prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "O noapte la Venetia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata