Deliciosi, fragezi si.... facuti de Craciun, de-abia acum am gasit pozele.
Mai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat.
Adaugam apoi faina si scortisoara si framantam un aluat, care va fi foarte sfaramicios. Adaugam si coaja rasa de la portocala si esenta si framantam pana cand se incorporeaza. Facem o bila din aluat, o infasuram in folie alimentara si o dam 20 de minute la frigider.
Intindem apoi foi subtiri ( se vor mai umfla la cuptor) si decupam biscuiti.
Ii dam la cuptor pentru 12-15 minute, la cuptorul preincalzit la 170 de grade C. Chiar daca vi se vor parea moi, cand se racesc, se intaresc, asa ca ii puteti scoate ca sa ramana fragezi. La final ii glazuram cu ciocolata cu lapte topita pe baie de aburi. Presaram imediat ornamente de ciocolata peste partea acoperita de ciocolata a biscuitilor.
1
Puteti sa-i dati prin zahar pudra la final.
2
Se pastreaza pana la 2 saptamani in cutii metalice.