Cand faci biscuiti cu ciocolata, dar fara zahar, iti permiti sa mananci mai multi, ca nu te mustra prea tare constiinta :D, cel putin eu asa fac... Pe langa stafide si goji, am adaugat niste condimente pentru turta dulce si au iesit niste biscuiti atat de aromati, de buni si foarte, foarte fragezi!
Untura o mixati cu oul si indulcitorul. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, o lasati sa se racoreasca. O incorporati in compozitia cu untura. Adaugati o parte din faina, praful de copt, sarea, condimentele pentru turta dulce si coaja rasa de portocala. Incepeti si mixati bine, mai adaugati faina, iar cand aluatul incepe sa fie mai tare, renuntati la mixer si amestecati cu mana. La final incorporati stafidele si goji. O sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il acoperiti si il dati 30 de minute la frigider. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt, o tava de aragaz. Scoateti aluatul de la rece, rupeti bucatele, formati bile pe care le aplatizati. Asezati biscuitii in tava, cu distanta intre ei. Ii introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 12 minute. Ii scoateti cand sunt gata, ii lasati sa se raceasca, apoi ii puneti intr-o caserola cu capac. Am obtinut 40 de biscuiti din aceasta compozitie. Serviti cand doriti! Pofta buna!
PS: Acesti biscuiti nu ies foarte dulci. Asa ca daca va plac mai dulci, mai adaugati indulcitor sau zahar, dupa preferinte.