Acest tip de paine este potrivit pentru diabetici sau cei care tin dieta sau pur si simplu daca doriti vreodata sa o incercati.
Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat. Se presara faina pe masa de lucru, se framanta bine aluatul. Se lucreaza altfel cu faina integrala, aluatul e mai faramicios si un pic lipicios.
Se asaza aluatul intr-un vas, se inveleste cu folie alimentara si se lasa la crescut cam 30 de minute.
Dupa aceea, se formeaza painea si se asaza in tava, pe foaie de copt. Se mai lasa la crescut inca 30 de minute.
Se coace painea la cuptorul incins, la foc potrivit pana se rumeneste, cam 45-50 de minute. Aveti grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa intoarceti painea ca sa se coaca bine.
Dupa ce se scoate painea, se stropeste cu apa, apoi se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa la racit.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/paine-integrala.html