Se pune apa la fiert si cand clocoteste, se adauga hrisca si se lasa pana se inmoaie.
Intre timp se curata si se feliaza morcovii si se pun la fiert intr-un alt vas. Se pastreaza supa rezultata in urma fierberii morcovilor. Cand este gata hrisca, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.
Se maruntesc migdalele la robot.
Morcovii fierti se pun intr-un vas si se blendeaza. Se adauga hrisca si putina supa de morcovi si se blendeaza (cu ajutorul unui bucatarel :D ) pana devine o pasta nu foarte moale. Daca este necesar, se mai adauga supa de morcovi. Se adauga migdalele maruntite, esenta de rom si frisca si se omogenizeaza.
La sfarsit se adauga crema de ciocolata si se incorporeaza. Se formeaza bilute din compozitia de hrisca si se dau prin fulgi de cocos amestecati cu scortisoara. Se dau la rece pentru cateva ore si se servesc cu pofta!