Desert baclava

de Ancutsa in Dulciuri, 15 Aug 2018 | 2600 vizualizari

 

Uneori, lucrurile simple sunt cele mai bune, de aceea am pregătit această baclava simplu, fără ingrediente sofisticate, aşa cum ne-o pregătea mama când eram mici. Iar ai mei au fost tare bucuroşi de surpriza dulce din seara asta.

 

INGREDIENTE

  • 8 foi fine pentru placintă
  • 2 linguri zahăr
  • Ulei pentru uns foile
  • 200 g nucă rumenită şi măcinată
  • 100 g unt
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură coajă de portocală (ţinută în zahăr la borcan)
  • Pentru decor:
  • 50 g fistic
  • Miere, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava:

 

 Se aduc foile de plăcintă la temperatura camerei.

Fiecare foaie se unge cu puţin ulei şi se împătureşte în două. Se presară nucă amestecată cu zahăr, cât mai spre marginea foii şi se rulează, îndoind capetele spre interior. Se procedează la fel cu restul foilor.

Se transferă rulourile într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se taie în pătrăţele, se ung cu unt la temperatura camerei sau topit şi se dau la cuptor la foc mediu, pentru aprox 20 de minute sau până se rumeneşte.

Între timp, se pregăteşte siropul din apă, zahăr şi coajă de portocală (ţinută în zahăr la borcan), lăsând să fiarbă câteva minute.

După ce se scoate baclavaua din cuptor, se toarnă siropul peste ea, cu atenţie, întrucât este fierbinte. Se lasă să se însiropeze bine, apoi se decorează cu miere şi fistic măcinat.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: 20 min

Porţii: 8

  

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/baclava.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher