Dansul lebedelor

de epurasha2bb in Prajituri, 11 Mar 2010 | 6755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 75 ml ulei, 70 ml apa, 100 g faina, 2 oua, pt.umplutura 1 cutie mica de frisca Hulala, 1 fiola esenta de vanilie, 1 lingurita de nuca de cocos, pt.decor zahar pudra vanilat si sirop de zmeura.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dansul lebedelor:

Se fierbe apa cu uleiul pana clocoteste si apoi se  adauga faina si se opreste focul, se lasa sa se raceasca putin a poi se adauga ouale pe rand amestecand bine.Apoi incingem cuptorul .Punem cu posul sau cu lingura gogosele de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt Daca ati pus cu lingura pentru un efect maia mare puteti trasa dungute cu dintii unei furculite.Cu posul sau o punga rupta la un colt formati niste S -uri ce vor constitui gatul lebedei.Coaceti intqi 5 ,inute la foc mare , apoi lasati focul mediu spre mic pana ce se rumenesc gogoselele..

Cand sunt gata si s-au racit putin le taiati pe jumatate si le umpleti cu amestecul de frisca batuta cu vanilie si cocos Pentru aripi fie folositi 2 gogosele mai mici , fie taiati in doua o jumatate de gogoasa.Se pudreaza deasupra cu zahar pudra vanilat printr-o strecuratoare.gatul se infige in frisca sau in crema cu vanilie cu care umpleti gogoselele.Pofta mare!Deasupra umpluturii d efrisca puteti picura putin sirop de zmeura, efectul e ujn gust imbogatit si o mica pata de culoare.Serviti lebedele cu capetele unite ca-ntr-o inimioara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dansul lebedelor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme II