Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post
M-am tot gandit sa adopt o dieta vegetariana. Ovo-lacto evident, pentru ca n-as putea renunta la lactate, oua, branzeturi si nici nu cred ca o dieta exclusiv vegana poate asigura necesarul de vitamine, proteine, minerale organismului. Insa fara carne se poate trai si chiar foarte bine si foarte sanatos. Astazi asadar am gatit pur vegetarian, nici macar ovo-lacto, doar vegetarian si acum pa prezint primul fel care poate fi servit ca atare sau poate fi o garnitura langa o...friptura. :)
Cum se prepara Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post
Ceapa se taie rondele, ardeiul si ciupercile feliute si morcovul, bastonase.
In uleiul de masline, calim mai intai ceapa si ardeiul, apoi adaugam morcovii si ciupercile. Ciupercile vor lasa suficienta apa cat sa fiarba legumele. Daca totusi morcovii nu au fiert, se poate completa cu apa. Peste cus-cus se toarna 2 parti de apa fiarta si se la 15 minute pana cand cus-cusul se va umfla si va absorbi apa. Nu necesita fierbere.
Peste legume se pune cus-cusul si se condimenteaza dupa gust. Serviti cu o salata de rosii
Recomandam si cus cus cu creveti sau lasagna de post