Cus-cus cu legume la gratar

de _Alina_ in Paste, 2 Mai 2014 | 3481 vizualizari

 

Dragilor nu stiu daca v-am mai povestit, dar sunt fan paste. Imi plac pastele de orice fel,
numai paste sa fie!

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa fierbinte
  • 400 g cus-cus
  • 3 cepe mici (150 g curatate)
  • 1 morcov (100 g)
  • 1 foaie de dafin
  • 140 g piure de rosii (din conserva)
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 1 ramurica busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lgt oregano
  • sare
  • piper
  • Garnitura:
  • 1 kg dovlecei
  • 500 g sfecla rosie
  • 3 lg ulei de masline presat la rece
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu legume la gratar:

1. Taie ceapa si morcovul cubulete si pune-le impreuna cu busuiocul, dafinul si sarea  in apa fierbinte. Lasa-le la fiert pentru 3-4 minute.

2.  Adauga cuscusul in apa si lasa sa fiarba 6 minute scurge apoi surplusul de apa si lasa sa ramana doar cat sa ajunga la nivelul cuscusului .

3. Toarna peste cus cus piureul de tomate si piperul, amesteca si mai lasa la fiert 2 minute.

4. Opreste focul, pune uleiul de masline si amesteca.

5. Curata dovleceii si sfecla rosie si taie-le in felii. Pune-le separat in 2 vase, pune 2 lg ulei peste dovlecei + putina sare si amesteca-i. Procedeaza la fel cu sfecla apoi pune-le pe un grill incins.

Serveste cu cus-cus!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu legume la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cus cus cu morcov si ardei galben