Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta

de mihaelaradu in Paste, 24 Ian 2011 | 9470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr cus-cus (sau alte paste fainoase marunte)
  • 100 gr amestec de legume mexicane (la punga, congelate)
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri vegeta
  • piper
  • 2 cani apa
  • 1/2 lingurita unt/margarina
  • 1 capatana conopida
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta:

Calim ceapa in putin ulei.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam cus-cus-ul spalat, vegeta, piperul si mai calim 1-2 minute.

Stingem cu 1 cana de apa, urmand ca a doua cana sa o adaugam ulterior, cand pastele au inceput sa fiarba si apa a scazut. 

Cand cus-cus-ul e aproape fiert, adaugam legumele mexicane (nu e necesar sa le decongelam in prealabil, dar trebuie trecute sub un jet de apa rece inainte de a le adauga la paste).

La sfarsit, adaugam untul si mai lasam sa clocoteasca de 2-3 ori.

Intre timp, spalam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa rece.

Servim cus-cus-ul cu buchete de conopida si 1-2 linguri de iaurt.

TIPS-URI

1

cus-cus-ul se poate servi si fara conopida sau ca o garnitura langa fripturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste scoici cu mazare