Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)

de Bucataras in Vegan / Raw vegan, 30 Apr 2020 | 4596 vizualizari

 

Tofu curry e o mancare plina de culoare si arome, pe care o pregatesti in maxim 30 minute. Cu un sos cremos pe baza de lapte de cocos si pasta de tomate, condimentata cu chimen, curcuma, scortisoara si putin sos de chili picant, aceasta reteta sigur e pe placul celor care iubesc bucataria asiatica si mancarurile vegane. 

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de tofu
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir
  • ardei iute
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita de curcuma
  • 1 lg scortisoara
  • 1 lg boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sos piri-piri
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 100 ml lapte de cocos
  • sare, piper
  • orez fiert
  • coriandru proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry):

Scurge bine tofu de zeama si taie-l in cubulete, cam de 1cm. 

Toaca marunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute.

Pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si adauga o lingurita de chimen, amesteca usor, pana se elibereaza aroma chimenului in ulei.

Adauga ghimbirul, ceapa, usturoiul, ardeiul si soteaza-le 2 minute. Presara condimentele: curcuma, scortisoara, boia, sare si piper, apoi adauga cubuletele de tofu si amesteca. Deja tofu se coloreaza frumos de la amestecul de condimente din tigaie. 

Adauga sosul piri-piri (sau fulgi de chili iute), sucul de rosii, apoi laptele de cocos, amesteca pana se omogenizeaza si lasa sosul la fiert 2-3 minute pana devine usor cremos si tofu absoarbe toate aromele. 

Se serveste curry-ul pe pat de orez, cu putin coriandru proaspat presarat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata raw-vegana cu banane si zmeura