Curcubeu

de Lavinia in Prajituri, 1 Dec 2012 | 10609 vizualizari

 

O prajiturica foarte aspectuasa si gustoasa ,merge foarte bine si pe masa de sarbatoare :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 5 linguri ulei

Creme:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 3 albusuri+3 linguri zahar pudra
  • 600 ml frisca
  • 200 g visine
  • 150 g ciocolata
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite ness
  • 2 pliculete gelatina

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 1 plic ciocolata calda

Glazura:

  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele colorate(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcubeu:

Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul,galbenusurile,uleiul si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute.

Am tapetat o tava 35/25 cm cu folie si am dat la cuptor 25 de min(testul scobitorii)

Pentru creme am frecat galbenusurile cu zaharul si laptele si le-am pus pe baie de abur pana s-au ingrosat.Am batut frisca (nu f tare) am adaugat crema de galbenus racita complet si albusurile batute spuma cu un praf de sare si zaharul pudra.


Am impartit compozitia in 3 parti egale.In prima am pus visinele pasate ,in a 2-a am pus 150 g ciocolata topita si racita iar in a 3-a ciocolata alba topita si racita si nessul.
Am hidratat gelatina in putina apa rece timp de 10 min.Am puso pe foc mic sa se topeasca(atentie,sa nu fiarba) si am impartito in mod egal in cele 3 creme.

Am croit 2 bucati de blat (dupa forma de chec) .Am pus blaturile in forme,le-am insiropat putin si cu ajutorul unui posh am pus un rand de crema de ciocolata,un rand de crema de ness si ciocolata alba iar pe mijloc crema de visine.Am dat la rece pentru 2-3 ore.Intre timp am topit ciocolata, am lasat-o sa se racoreasca ,am pus-o peste prajituri si am ornat cu bombonele colorate!



Daca ti-a placut reteta noastra "Curcubeu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Lavinia 1

03.12.2012, 09:32

Multumesc

mirela_chicago 1

12.03.2013, 22:09

arata super, cred ca este si foarte buna, felicitari

Lavinia 1

13.03.2013, 10:22

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sandvis curcubeu