Cupola cu crema de vanilie

de Lavinia in Torturi, 11 Dec 2013 | 8056 vizualizari

 

Desi am fost tare ocupata saptamanile astea, m-am intors cu ceva delicios,pufos si cremos :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • Sirop:
  • 80 ml apa
  • 40 g zahar
  • 2 linguri Amaretto
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 15 g gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola cu crema de vanilie:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa.

Adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua si amesteca usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava(24 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit.

Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste zaharul.

Lasa-l la racit si adauga Amaretto.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase apoi adauga praful de budinca.

Peste galbenusuri adauga in fir subtire lapte fierbinte si pune crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasa budinca la racit.

Hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde si adaug-o peste budinca de vanilie.

Mixeaza frisca (nu foarte tare,doar pana prinde consistenta) apoi adauga budinca si mixeaza usor pana ce este bine incorporata.

Tapeteaza un vas(24 cm) cu folie si pune crema.

Acopera crema cu blatul de cacao si insiropeaza-l cu siropul caramel.

Da cupola la rece pentru minim 5 ore.(eu am lasat-o peste noapte)

Rastoarna cupola pe un platou,indeparteaza folia si decoreaza cu ciocolata topita si racita si fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (33)

Lavinia 1

13.12.2013, 11:30

Va multumesc frumos

Lia_ 1

19.12.2013, 15:21

La multi ani cu multa sanatate si sa ne mai incanti cu minunatele tale preparate dulci!

Lavinia 1

19.12.2013, 19:44

Multumesc frumos Lia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu budincă și fructe