Este un aperitiv ce se prapara cu tapioca.Tapioca este un produs obtinut prin prelucrarea plantei Manioc si este comercializata sub forma de granule sau faina si intra in componenta multor preparate culinare. Se foloseste la prepararea aspicurilor, supelor, sosurilor, pana la cele mai variate retete de desert.
1.Se preincalzeste cupotorul la 180*C.
2.Se ung cu unt formele -6 bucati -pentru preparat.
3.Se pune la fiert tapioca dupa indicatiile de pe ambalaj in lapte cald,invartind incontinuu.Se lasa la rece.
4.Se separa ouale.Se adauga galbenusurile si smantana in compozitia cu tapioca si se amesteca bine.
5.Se incorporeaza si dovleceii taiati cubulete si opariti in apa cu sare si fasiile de somon agumat.Se condimenteaza cu piper.
6.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitia de tapioca.Se toarna in cele 6 forme.
7.Se pun formele intr-o tava cu apa si se coc 40 de minute la cuptor, in bain-marie,apoi se scot si se tin la rece.
8.Se servesc reci ,direct din forme, cu o salata alaturi.
Obs:In loc de dovlecei, se poate folosi broccoli sau praz.