Un desert minunat si potrivit pentru orice anotimp.
Cu ajutorul unui tel se amesteca zaharul cu uleiul,apoi se adauga ouale unul cate unul, sa se incorporeze bine. Se adauga faina, praful de copt si cacao cernute si amestecam usor cu telul (manual), iar cand incepe sa se incorporeze faina, se adauga laptele putin cate putin. Se amesteca bine, pana obtinem o compozitie omogena.
Umplem formele de briose pe jumatate, cu aluatul obtinut, si dam la cuptor (deja incins) la 180 grade C pentru 20 minute.
Buttercream de menta: intr-un bol cernem zaharul pudra, adaugam untul si laptele si cu mixerul incepem sa batem la viteza mica, marind viteza treptat. Trebuie sa batem crema cel putin 3 minute. Cu cat batem mai mult, cu atat va fi mai pufoasa; trebuie sa aiba consistenta unei inghetate. Cand are consistenta dorita, se adauga esenta de menta si colorantul si mai batem 1 minut.
Cand briosele sunt reci, le ornam cu buttercream.
1
Puteti orna cu bucati de ciocolata si frunzulite de menta prospata.