Cupcakes cu zmeură

de adriana65 in Prajituri, 13 Mai 2012 | 4579 vizualizari

 

O punguliţă cu 200 g de zmeură găsită în congelator şi o reţetă găsită pe pagina Martei Stewart m-a inspirat pentru realizarea acestor prăjiturele. Au fost un deliciu.

 

INGREDIENTE

Pentru brioşe:

  • 113 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 170 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/3 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă bicarbonat alimentar
  • 110 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru frosting:

  • 4 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 300 g unt de 85% grăsime
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru gem :

  • 200 g zmeură
  • 150 g zahăr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu zmeură:

Am început cu pregătirea gemului de zmeură: se fierbe, la foc mic,  zmeura cu zahărul 10 minute. Se pune la rece.

Pentru pregătirea brioşelor mixaţi zahărul cu untul, la viteză maximă, până rezultă o cremă pufoaşă. Se adaugă pe rând ouăle, amestecând după fiecare cam 30 sec. Făina, praful de copt, bicarbonatul şi sarea se amestecă. La crema de unt se adaugă 3 linguri făină, se amestecă la viteză minimă până la încorporare, se adaugă 3 linguri cu lapte, se amestecă, 3 linguri cu făină, 3 cu lapte, tot aşa până la terminarea ingredientelor. Aluatul astfel pregătit se repartizează în tava de brioşe căptuşită cu hârtii speciale. Se dă tava la cuptorul preâncălzit pentru 25 minute. 

Pentru pregătirea frostingului se bat, pe bain-marie, albuşurile cu zahărul aproximativ 10 minute, timp în care bezeaua se va încălzi, rezultând o spumă densă. Se ia vasul de pe bain-marie şi se continuă a se bate bezeaua până ce aceasta se răceşte . Mixerul se fixează la o viteză inferioară şi se începe a se adăuga la bezea câte un cubuleţ de unt rece, mixând după fiecare până la încorporarea lui completă. S-ar putea ca după ce adăugaţi mai mult de jumătate de unt să observaţi că,  crema ar începe să se taie, nu vă speriaţi, daţi viteza maximă la mixer şi bateţi aproximativ 4 -5 minute. Bezeaua îşi va reveni şi se poate adăuga restul de unt, tot aşa câte puţin. La sfârşit am adăugat jumătate din cantitatea de gem. 

Cu ajutorul unui dispozitiv de scos cotorii merelor am scobit câte o gropiţă mică în fiecare brioşă. Am pus în fiecare gropiţă câte 1/2 linguriţă gem de zmeură şi deasupra am ornat cu frosting. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose umplute si glazurate