Cum sa prepari acasa un Kebab delicios
E delicios kebab-ul ce vi-l prezint azi. Stiu, e mai comod sa mancam la fast-food...dar nu se compara gustul kebab-ului cumparat cu cel pregatit in casa! Mai ales ca acasa stim ce ingrediente folosim.
Cum se prepara reteta Cum sa prepari acasa un Kebab delicios
Lista ingredientelor este destul de lunga, dar timpul de preparare nu este prea indelungat. Mai mult dureaza pana se marineaza carnea, dar daca o punem la marinat de seara....a doua zi totul decurge foarte repede. Incepem cu carnea deci:
Eu am folosit pulpe de pui dezosate. Le-am taiat cubulete mai mici, le-am amestecat cu restul ingredientelor de la carne si le-am lasat la marinat la frigider peste noapte. Daca nu aveti timp prea mult la dispozitie sau pofta e prea mare...e suficient si 1-2 ore daca marinati carnea.
Dupa ce carnea sa marinat se pune cu tot cu sos intr-o tava si se da la cuptor pana se patrunde bine. Dupa ce carnea e gatita...se transfera intr-o tigaie unsa cu putin ulei si se lasa putin la rumenit.
Eu am ales sa fac pitele in casa, asa ca am framantat un aluat moale si nelipicios din faina, apa, sare, zahar, drojdie, ulei...in cantitatile mentionate sus. Am lasat la dospit o ora , dupa care am impartit aluatul in 6 parti egale si i-am dat forma rotunda cu sucitorul. Am copt pitele aprox. 10-15 minute la cuptor.
Pentru sosul de usturoi se face o maioneza din galbenus, mustar ,sare si ulei. Maioneza obtinuta se amesteca cu smantana si usturoiul pisat.
Din legumele mentionate sus am facut o salata.
Asamblare:
Fiecare pita se taie in jumatate. In fiecare jumatate de pita se pune o lingura de sos de usturoi dupa care se pune alternativ carne, cartofi prajiti, salata si la final ketchup.
Aceasta este varianta mea de kebab. Bineinteles ca se poate adapta si in functie de gustul fiecaruia se pot adauga sau omite din ingrediente.
Sa aveti pofta la kebab! Serviti alaturi de o limonada cu menta.