Cuburi de patrunjel

de Sylvia in Conserve, 17 Iun 2010 | 8310 vizualizari

 

Astazi va prezint ceva din sfera ingredientelor, m-am obisnuit de ceva vreme sa imi fac si condimentele de casa, am mereu seminte aromate pe care le combin, ghivele cu toate plantele aromate pe care le gasesc ( si trebuie sa va spun ca nu se compara un fir de rozmarin sau salvie verde cu nimic din ce se gaseste in comert ) . Pentru ca raman uneori “in pana” de verdeata va prezint varianta mea de depanare.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de
  • o legatura buna de patrunjel ( eu il iau mereu de la piata daca reusesc, ca sa fie mai aromat) ,
  • o lingura de sare,
  • putina apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi de patrunjel:

Preparare: spalam bine si alegem patrunjelul. Intr-un vas cu apa clocotita aruncam patrunjelul  ales si il amestecam in apa  pret de cateva clipe. In strecuram apoi repede si il punem  in apa rece ( preferabil cu cuburi de greata in ea, ii potenteaza gustul si ii mentine aspectul verde intens  am vazut secretul la tv la o emisiune culinara) . Dupa aceea il stoarcem din nou, il condimentam cu sare  si il maruntim cu blenderul( se poate toca si cu cutitul ).

  Adaugam apoi putina pa cat sa il faca putin fluid si il turnam in forme de cuburi  de gheata .

 Dam la congelator pentru 30 minute si gata, avem cuburile de verdeata. Avantajul este ca se pastreza mult mai usor, se dozeaza foarte bine in mancare si e gata maruntit. Puteti sa faceti pe aceasta reteta cu orice verdeata sau supe concentrate. O sa mai vin cu retete de cuburi de condimente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ina 1

20.06.2010, 13:51

interesanta idee, Sylvia ! Eu imi pastrez verdeturile congelate direct in pungi, mai ales leustean si marar ...ca patrunjel verde am toata iarna in gradina... nu ingheatza

mihaelar63 1

02.07.2010, 23:15

adinaciosescu 1

07.07.2010, 23:10

la favoriteeee te mai astept

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete si dovlecei cu usturoi pentru iarna