Astazi va prezint ceva din sfera ingredientelor, m-am obisnuit de ceva vreme sa imi fac si condimentele de casa, am mereu seminte aromate pe care le combin, ghivele cu toate plantele aromate pe care le gasesc ( si trebuie sa va spun ca nu se compara un fir de rozmarin sau salvie verde cu nimic din ce se gaseste in comert ) . Pentru ca raman uneori “in pana” de verdeata va prezint varianta mea de depanare.
Preparare: spalam bine si alegem patrunjelul. Intr-un vas cu apa clocotita aruncam patrunjelul ales si il amestecam in apa pret de cateva clipe. In strecuram apoi repede si il punem in apa rece ( preferabil cu cuburi de greata in ea, ii potenteaza gustul si ii mentine aspectul verde intens am vazut secretul la tv la o emisiune culinara) . Dupa aceea il stoarcem din nou, il condimentam cu sare si il maruntim cu blenderul( se poate toca si cu cutitul ).
Adaugam apoi putina pa cat sa il faca putin fluid si il turnam in forme de cuburi de gheata .
Dam la congelator pentru 30 minute si gata, avem cuburile de verdeata. Avantajul este ca se pastreza mult mai usor, se dozeaza foarte bine in mancare si e gata maruntit. Puteti sa faceti pe aceasta reteta cu orice verdeata sau supe concentrate. O sa mai vin cu retete de cuburi de condimente.