E o reteta usurica,zic eu,si buna.
Blat
Sirop
Crema
Pt.ornat
Blatul:
Albusurile se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste bine,ca la bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars.Toata aceasta mixtura o turnam peste albusuri,la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/30) si se coace in cuptorul incins,cca 30-35 min.
Siropul:
Pe asta il facem primul ca ne trebuie si la blat.Caramelizam zaharul si-l ''stingem'' cu apa,trebuie sa se topeasca tot zaharul,apoi il dam la rece.
Crema:
Budinca o amestecam cu zaharul si 50 ml lapte rece.Restul de lapte il fierbem si cand da in clocot adaugam budinca,amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Cand s-a ingrosat dam crema la racit.Untul il topim si apoi il mixam pana devine ca o crema,punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare,pana se omogenizeaza crema.Turnam crema peste blatul insiropat si nivelam.
Ornare;
Se bate frisca bine cu zaharul vanilat,cand e aproape gata adaugam si cele 2 linguri de smantana groasa si mixam in continuare.Se intinde peste crema si se pudreaza cu cacao