Cuburi cu cocos

de babi5 in Prajituri, 23 Mar 2014 | 14942 vizualizari

 

Am mai dat o reteta dar blatul este cu totul altul ,acum am ales varianta surorii mele ,cu un blat de pandispan obisnuit ,doar putin modificat. se face repede si este super bun .Un desert ciocolatos .Am folosit vesnica mea tava (45./35) asta ca sa nu va sperie cantitatea materiei prime folosite ..

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 2 zahar vaniliat
  • 1o linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 350 gr zahar
  • 1 cub de rama 250 gr
  • 1 tableta ciocolata menaj 200 gr
  • 3 lingurii cacao
  • 1 esenta rom
  • 250 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu cocos:

Mai intii pregatim  compzitia pentru pandispan .

Separam albusurile de galbenusuri ,apoi albusurile le punem cu un praf de sare in ele si incepem sa le mixam bine.

Cind spuma este sticloasa adaugam zaharul treptat mixind in continuare bine ,adaugam galbenusurile si mixam in continuare apoi amestecam faina cu praful de copt  si incepem sa o incorporam amestecind cu o paleta de jos in sus.

Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt punem compozitia  obtinuta si nivelam cu paleta .

Introducem tava in cuptorul incins in prealabil  la 180 gr. Cind trece testul scobitorii scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca  apoi taiem in forma de cuburi .

Intre timp pregatim  crema : punem laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam ciocolata  si cacao pe care le-am frecat cu citeva linguri de lapte sa nu faca cocoloase.Lasam sa dea citeva clocote  si apoi adaugam  margarina lasind sa se dizolve bine,adaugam esenta de  rom .

Cu o paleta luam cubulete de pandispan, le tavalim repede prin crema calda, nu lasam mult fiindca se inmoaie foarte repede ,apoi punem nuca de cocos pe un platou si tavalim cubuletele pe care le asezam frumusel pe o tava sau platou .

Repetem operatia  pina epuizam cubuletele de pandispan . (crema trebuieste  sa fie calda  mereu ) Desertul este gata  pentru a fi servit si apreciat .. Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de nuca de cocos se poate folosi si nuca macinata sau alune de padure !! cui ii da mina

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos