Am mixat untul cu zaharul pana cand s-a facut ca si o crema.
Am adaugat apoi ouale batute cate putin si am mixat în continuare pana s-au încorporat.
Faina am amestecat-o cu un praf de sare si praful de copt si am încorporat-o în crema de unt.
Am pus si esenta de vanilie.
Am retinut o parte de aluat pentru crumble(partea de deasupra),iar restul l-am pus într-o tava de yena tapetata cu faina.
Fiindca nu este un aluat moale,dar nici unul din care sa întindem o foaie,nu este asezat prea estetic,dar chiar nu conteaza.
Fructele le-am avut congelate.Le-am amestecat cu zahar,cat credeti de cuviinta.Eu am preferat sa fie putin mai acrisoare.
Am pus fructele deasupra aluatului,apoi am pus si un borcan de dulceata de vişine recent facuta si care a fost mai mult ca un jeleu.
Aluatul pastrat l-am amestecat cu doua linguri de faina,atat cat sa obtin un aluat mai tare care sa-l pot razui.
Asadar am razuit deasupra fructelor aluatul ramas,apoi am pus tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.
La un moment dat prajiturica se va „înfoia” nitel dar apoi îşi va reveni,obisnuindu-se cu ideea ca nu va avea viata prea lunga.
Noi am mâncat de pofta asa calduta dar dupa ce s-a racit a fost mult mai buna.
Poftă bună!!!