Crumble cu capsuni

de Merisor in Prajituri, 5 Iun 2016 | 4602 vizualizari

 

Crumble cu capsuni este un desert rapid, cu ingrediente putine si foarte bun.
Aluatul este nisipos si usor crocant, iar aroma capsunilor este dementiala.
 

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt rece
  • 300 g faina
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g zahar
  • un praf sare
  • 250 g capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 g unt pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu capsuni:

Cernem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu zaharul si pesmetul.

Scoatem untul de la frigider, il taiem in cuburi si il adaugam peste ingredientele din vas.

Framantam ingredientele cu varfurile degetelor, pana otținem un aluat nisipos, apoi il dam la frigider pana cand pregatim vasul si capsunile.

Capsunile spalate bine si scurse, le taiem in doua sau in patru.

Ungem forma de copt cu unt si presaram la baza ei un strat subtire de aluat.

Asezam capsunile, presaram zahar vanilat peste ele si le acoperim cu restul de aluat.

Dam vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand preparatul nostru se rumeneste frumos.

Este de mare efect acest crumble cu capsuni si merita preparat si repetat cat sunt capsuni proaspete pe piata.

Sa va fie de folos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu capsuni, rubarba si fulgi de migdale