Placinta cu branza si struguri

de Lau in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 4470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 150 g untura
  • 1 galbenus
  • 50 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 300 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • Decor
  • struguri
  • 1 plic tort jelle transparent
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si struguri:

ALUAT-intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie,amestecam facem o adancitura adaugam untura(rece)galbenusul,apa si incepem sa framantam, un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam apa sau faina dupa caz)Invelim coca in folie alimentara si dam  la rece 30 min.

Intindem coca intr-o foaie subtire si adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,din aluatul ce  a ramas am impletit niste codite care le-am asezat pe margine si vertical

Umplutura,-mixam ouale cu zaharul si adaugam branza de vaci,zeama de lamaie,faina si amestecam bine.

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumeste frumos pe margine,

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam struguri si plicul de tort jelle pregatit conform instructiunilor de pe plic,

Lasam sa se raceasca gelatina deasupra dupa care o putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza - Rakoczi