Un desert bun tare,care poate constitui si o gustare de pus in ghiozdanel piticilor la gradinita sau la scoala.
Reteta este preluata de pe culinar.ro si apartine Danezei.13
Aluatul: am facut o maia din drojdie,o lingurita de zahar si una de faina,amestecate cu putin lapte cald. Am cernut faina si am pus maiaua in mijlocul ei pt 10minute. Am adaugat apoi, pe rand, restul ingredientelor si am framantat un aluat. Iese tare elastic si bun. L-am lasat la crescut o ora, timp in care am facut crema: am amestecat bine oul cu untul si zaharul si apoi am pus si restul ingredientelor si am amestecat bine, apoi am bagat la frigider.
Cand aluatul a crescut, il rasturnam pe blatul de lucru presarat cu faina, formam bilute, le aplatizam si punem in mijlocul fiecareia o lingurita de crema. Adunam la loc aluatul "impachetand" crema. Aplatizam iar si taiem cu un cuter, "petale"(am taiat cate imi era mai comod, ca le-am facut micute; lasati loc in mijloc pt a presara susanul) Rasucim frumos cu taietura in sus fiecare "petala" , toate in acelasi sens, apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut si punem in mijloc cate putin susan.
le introducem la cuptorul incins pt aproximativ 20minute. Se coc destul de repede si sunt delicioase.