Crizanteme

de gaby_duceag in Dulciuri, 16 Oct 2009 | 6263 vizualizari

 

Un desert bun tare,care poate constitui si o gustare de pus in ghiozdanel piticilor la gradinita sau la scoala.
Reteta este preluata de pe culinar.ro si apartine Danezei.13

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 500gr faina
  • 60gr grasime vegetala(eu am pus unt)
  • un cubulet de drojdie
  • 200-300ml lapte caldut
  • un ou
  • 3linguri zahar
  • sare(putina)
         Crema:
  • 50gr nuca macinata(eu nu am avut migdale,cum scrie acolo)
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 20 g cacao    
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme:

Aluatul: am facut o maia din drojdie,o lingurita de zahar si una de faina,amestecate cu putin lapte cald. Am cernut faina si am pus maiaua in mijlocul ei pt 10minute. Am adaugat apoi, pe rand, restul ingredientelor si am framantat un aluat. Iese tare elastic si bun. L-am lasat la crescut o ora, timp in care am facut crema: am amestecat bine oul cu untul si zaharul si apoi am pus si restul ingredientelor si am amestecat bine, apoi am bagat la frigider.

 Cand aluatul a crescut, il rasturnam pe blatul de lucru presarat cu faina, formam bilute, le aplatizam si punem in mijlocul fiecareia o lingurita de crema. Adunam la loc aluatul "impachetand" crema. Aplatizam iar si taiem cu un cuter, "petale"(am taiat cate imi era mai comod, ca le-am facut micute; lasati loc in mijloc pt a presara susanul) Rasucim frumos cu taietura in sus fiecare "petala" , toate in acelasi sens, apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut si  punem in mijloc cate putin susan.

le introducem la cuptorul incins pt aproximativ 20minute. Se coc destul de repede si sunt delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crizanteme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone