Aceasta reteta de crispy este preferata sotului meu. De cand fac aceste crispy nu mai facem vizite la KFC.
1 kg aripi de pui
1 plic de fulgi de cartofi
150 g faina
1 lingurita de fulgi de ceapa
1 lingurita de oregano
1 lingurita boia
1 lingurita maghiran
1 lingurita busuioc
1 lingurita usturoi granulat
chilli si piper dupa guist
5 oua
500 ml ulei pentru prajit
Aripioarele se spala si se pun la fiert in apa cu sare pana fierb. Amestecam fulgii de cartofi cu faina de ceapa, oregano, boia, maghiran, bucuioc, sare, piper si chilli. Separat batem ouale cu un praf de sare. Cand aripioarele au fier le scurgem de apa si le lasam sa se raceasca putin (atat cat sa le putem tin in mana) apoi le dam prin amestecul de faina cu condimente, apoi prin ou, iarasi prin faina si le punem in uleiul foarte bine incins. Cand capata o culoare aurie le scoatem pe un servetel. Se pot servi cu cartofi prajiti, cu ketcjup sau maioneza. Pofta buna!