Aluatul va ajunge pentru 17-18 crenvusti!
Am facut doar 16 si restul de aluat in frigider cu el! :))
Amestecam faina cu untul topit , cu sarea,zaharul , drojdia pe care am dizolvat'o in 3-4 linguri apa calda , amestecam bine cu telul , dupa care completam de apa si framantam aprox 10 minute ;
Acoperim vasul cu un prosop si dam la loc cald timp de 50 minute!
Tapetam masa de lucru cu 3 linguri de faina , luam o bucata de aluat si intindem foaie subtire , taiem fasii lungi cu un cutit , luam pe rand cate un crenvusti si rulam frumos!
Punem 400 ml apa la fiert cu 3-4 linguri bicarbonat !
Punem cate 3-4 rulouri in apa fiarta si lasam 30-40 de secunde!
Punem fiecare rulou in apa cu bicarbonat si scoatem!
Spargem un ou , amestecam cu laptele , cu o pensula ungem fiecare rulou , presaram susan ! Luam o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor cca 30 de minute la foc mediu!
1
Mentionez ca este prima data cand incerc reteta! :)