O nebunie,una dintre cele mai bune prajituri !Pentru aluat m-am inspirat de la draga noastra Ruxy ,careia ii multumesc din suflet pentru reteta,este senationala!
Intr-un vas am pus faina ,apa,uleiul si un praf de sare si am framantat pana am obtinut un aluat suplu,nelipicios.
Aluatul astfel obtinut l-am impartit in 2 bucati egale.
Separat am frecat untul moale la temperatura camerei cu cele 7 linguri de faina.
Am intins cele 2 bucati de aluat in foi subtiri.
Peste fiecare foaie am pus pasta de unt si am nivelat bine.
Am rulat foile si le-am bagat la rece pentru 1-2 ore.
Dupa ce a stat la rece am intins prima foaie pe o tava (40/30 cm) cu folie si am copt-o in cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor.
Am procedat la fel si cu a doua foaie doar ca am taiat-o in bucati potrivite inainte de a o coace.
Pentru crema am pus laptele la fiert cu zaharul si extractul de vanilie.
Am frecat galbenusurile cu un praf de sare apoi am adaugat amidonul,faina ,praful de budinca si 3-4 linguri de lapte.
Peste compozitia de galbenusuri am inceput sa torn in fir subtire restul de lapte apoi am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.
Am luat crema de pe foc ,am adaugat aharul vanilat si am lasat-o la racit pana a ajuns la temperatura camerei.
Peste prima foaie am pus crema apoi am acoperit cu bucatile de foietaj gata taiate si am dat prajitura la rece peste noapte.
A doua am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !:)