Cremsnit cu foietaj de casa

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 14839 vizualizari

 

O nebunie,una dintre cele mai bune prajituri !Pentru aluat m-am inspirat de la draga noastra Ruxy ,careia ii multumesc din suflet pentru reteta,este senationala!

 

INGREDIENTE

  • Foietaj:
  • 350 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt+7 linguri de faina
  • Crema:
  • 2 l lapte dulce
  • 15 galbenusuri
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 400 g zahar
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 80 g faina
  • 80 g amidon
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu foietaj de casa:

Intr-un vas am pus faina ,apa,uleiul si un praf de sare si am framantat pana am obtinut un aluat suplu,nelipicios.

Aluatul astfel obtinut l-am impartit in 2 bucati egale.

Separat am frecat untul moale la temperatura camerei cu cele 7 linguri de faina.

Am intins cele 2 bucati de aluat in foi subtiri.

Peste fiecare foaie am pus pasta de unt si am nivelat bine.

Am rulat foile si le-am bagat la rece pentru 1-2 ore.

Dupa ce a stat la rece am intins prima foaie pe o tava (40/30 cm) cu folie si am copt-o in cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor.

Am procedat la fel si cu a doua foaie doar ca am taiat-o in bucati potrivite inainte de a o coace.

Pentru crema am pus laptele la fiert cu zaharul si extractul de vanilie.

Am frecat galbenusurile cu un praf de sare apoi am adaugat amidonul,faina ,praful de budinca si 3-4 linguri de lapte.

Peste compozitia de galbenusuri am inceput sa torn in fir subtire restul de lapte apoi am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.

Am luat crema de pe foc ,am adaugat aharul vanilat si am lasat-o la racit pana a ajuns la temperatura camerei.

Peste prima foaie am pus crema apoi am acoperit cu bucatile de foietaj gata taiate si am dat prajitura la rece peste noapte.

A doua am pudrat-o cu zahar si am servit cu mare pofta !:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremes (cremsnit) ca la mama acasa