Cremsnit cu aluat de foietaj

de violeta30 in Dulciuri, 30 Mar 2015 | 8333 vizualizari

 

O prajitura pentru zilele toride, racoritoare si foarte fina ;)
Din pacate m-am trezit tarziu pentru a fotografia si prima parte a procesului de preparare. Va las sa va delectati cu rezultatul final :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj congelat
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu aluat de foietaj:

Aluatul il lasam sa se decongeleze bine, apoi il impartim in doua foi pe care le vom coace in tava (de preferat aceeasi tava in care vom monta si cremsnitul). Se lasa la copt pana se rumeneste frumos. Aici depinde de cuptorul fiecaruia (eu am tinut in jur de 15 minute fiecare foaie).

Pregatim crema. Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam faina si laptele treptat, omogenizand bine. Incorporam zaharul vanilat si punem la foc mic pana se ingroasa bine, amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului. 

Lasam la racit, dar nu trebuie sa fie rece, ci calduta, apoi intindem crema peste prima foaie, dupa care adaugam frisca batuta si punem cea de a doua foaie, presand putin cu grija sa nu imprastiem crema. Lasam la frigider pana a doua zi sau cateva ore, daca rezistati :))

Inainte de servire pudram cu zahar.

Simplu si gustos.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit ( sau Crempita )