O prajitura pentru zilele toride, racoritoare si foarte fina ;)
Din pacate m-am trezit tarziu pentru a fotografia si prima parte a procesului de preparare. Va las sa va delectati cu rezultatul final :)
Aluatul il lasam sa se decongeleze bine, apoi il impartim in doua foi pe care le vom coace in tava (de preferat aceeasi tava in care vom monta si cremsnitul). Se lasa la copt pana se rumeneste frumos. Aici depinde de cuptorul fiecaruia (eu am tinut in jur de 15 minute fiecare foaie).
Pregatim crema. Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam faina si laptele treptat, omogenizand bine. Incorporam zaharul vanilat si punem la foc mic pana se ingroasa bine, amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Lasam la racit, dar nu trebuie sa fie rece, ci calduta, apoi intindem crema peste prima foaie, dupa care adaugam frisca batuta si punem cea de a doua foaie, presand putin cu grija sa nu imprastiem crema. Lasam la frigider pana a doua zi sau cateva ore, daca rezistati :))
Inainte de servire pudram cu zahar.
Simplu si gustos.
Pofta buna !