Prajitura cu gem si bezea

de Sidy in Prajituri, 15 Iul 2011 | 7362 vizualizari

 

Una din prajiturile mele care le-au placut celor de la margarina Unirea, si au premiato...
Sper sa va placa si voua...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 g margarina(unt)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g nuca prajita sfaramata
  • 250 g gem
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul. Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul. Praful de copt se amesteca cu faina. Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie. Omogenizam compozitia astfel incat sa iasa aluatul ca si la un chec.

O tava de 27X39 cm o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu margarina. Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C.

Albusurile le batem spuma apoi le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie .Mixam bine pina cand bezeaua se intareste. Lasam sa se coaca blatul 15-20 minute, dupa care il scoatem si il ungem cu gem , presaram nuca prajita si intindem bezeaua deasupra , uniform, cu ajutorul unei linguri.

Dam iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pina creste bezeaua si capata o culoare aramie. Scoatem prajitura sa se raceasca putin apoi o taiem asa calduta. Se poate presara deasupra nuca de cocos colorata sau margelute alimentare...

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni si bezea