Cremsnit

de anomisana in Prajituri, 11 Ian 2012 | 5100 vizualizari

 

Reţeta asta îşi aşteaptă rândul de pe la începutul lui decembrie, iar acum i-a venit rândul. Cum am aragaz nou care are şi funcţie de gril şi rotisor, ne-am zis să vedem şi noi măcar odată cum este. Mama soacră s-a oferit să vină ea cu puiul pentru rotisor, aşa că eu trebuia să mă gândesc la altceva. Cum această prăjitură este una dintre puţinele pe care le mănâncă şi este preferata ei, am trecut la execuţie.

 

INGREDIENTE

  • foi din comerţ
  • 1 litru lapte
  • 250 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 100 gr amidon
  • 50 gr unt
  • 2-3 zahăr vanilat
  • răzătură de la o lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Se amestecă zahărul cu amidonul, apoi se amestecă cu uăle bătute bine şi cu puţin lapte. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală care nu lipeşte, cu un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă compoziţia cu ouă şi se amestecă mereu, până se obţine o cremă groasă ca o smântână. După ce se dă deoparte se adaugă untul, zahărul vanilat şi răzătura de lămâie, apoi se omogenizează.

Se toarnă crema peste prima foaie de cremeş, se pune deasupra a doua foaie şi se dă la rece câteva ore.

Înainte de porţionare se pudrează cu zaăr.  

TIPS-URI

1

Am cumpărat foile de la Boromir, înainte foloseam de la Pion, erau mai mari, dar mai sfărâmicioase. Astea mi-au plăcut mai mult şi le voi mai folosi şi în continuare.

2

Zahărul vanilat nu îl pun tot în cremă. Opresc o parte pe care îl amestec cu zahăr pudră şi îl presar deasupra prăjiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alinutzika 1

11.01.2012, 23:28

imi place cremesul

Bya Ralu 1

11.01.2012, 23:37

inghit in sec...preferatul meu!arata super

anomisana 1

14.01.2012, 08:24

Mulţumesc, sunteţi drăguţi bucătăraşii mei scumpi. Rocsi, nu e nici o scofală, e foarte uşor de făcut, mai ales dacă nu prepari tu foile, ci le cumperi.Merită încercat pentru că este o prăjitură gustoasă.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit