Mersi Merisor pentru reteta si inspiratie.
Blatul de nuca-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie,mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam nuca macinata amestecata cu faina si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,
Turnam compzitia in tava tapetata cu hartie de copt pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine.
In timp ce se raceste blatul coacem foietajul pe dosul tavii uns cu putin unt cca 35 min.
Crema de vanilie-amestecam galbenusurile cu putina sare,zaharul si mixam pana ce devin spumoase,adaugam faina,amidonul treptat si putin lapte rece,
Restul de lapte il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri,
Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam zeama de lamaie,acoperim si lasam sa se raceasca.
La final adaugam treptat untul mixat ,amestecand bine.
In tava in care am copt blaturile adaugam prima foaie de foietaj-crema-blat de nuca-crema si ultima foaie de foietaj,asezam o greutate deasupra si dam la rece peste noapte.
O pudram cu zahar pudra inainte de a o portiona,