Cremeş (cremşnit)

de diaconta in Prajituri, 2 Oct 2014 | 9877 vizualizari

 

Nu ştiu care variantă este mai corectă,am văzut că se folosesc ambele.
In weekendul care tocmai s-a încheiat,nu am avut prea mult timp la dispoziţie pentru a face un altfel de desert.Cum a fost Sărbătoarea Castanelor în oraşul nostru,am cam umblat teleleu şi am avut de pregătit şi un tort pentru un sărbătorit.
De obicei,prepar în casă aluatul de foietaj,fie cu osânza,fie cu unt,dar de data aceasta am apelat la cel din comerţ,am preparat doar crema,cremă care nu este cea clasica.Mie mi-a plăcut foarte mult,este mult mai aerată.
Felia ar fi arătat mult mai bine daca ar mai fi stat la frigider,dar cum pofticioşii abia aşteptau,îmi era că nu mai rămâne nici de poza.
Dacă doriţi să preparaţi foile în casă,găsiţi aici reţeta pe care o folosesc eu.Dacă osânza nu vă este pe plac,puteţi s-o înlocuiţi cu unt.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 4 oua
  • 90 g amidon alimentar
  • 120 g zahar
  • Vanilie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru stratul de frisca:
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri smântâna 20% grasime
  • 1 lingura miere de albine
  • Zmeura
  • zahar pentru pudrat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremeş (cremşnit):

Aluatul foietaj l-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei.

Am pus fiecare foaie în tava pe hârtie de copt si le-am copt la 220 de grade ,pe treapta cea mai de jos a cuptorului,timp de aproximativ 20 de minute,adica pâna s-au „înfoiat” si s-au rumenit.

Le-am lasat sa se raceasca.Intre timp am pregatit crema.

Ouale întregi le-am amestecat cu zaharul cu ajutorul unui tel.

Am adaugat apoi amidonul,având grija sa nu ramâna cocoloase.

Am pus laptele la fiert,Când a ajuns la punctul de fierbere,am luat de pe foc si am pus amestecul de oua peste lapte.

Am amestecat cu un tel.

Am pus iarasi pe foc si am amestecat cu o paleta pâna când s-a îngrosat.

Am lasat sa se racoreasca putin,apoi am pus o folie alimentara direct peste crema.

Am lasat la frigider pâna s-a întarit,apoi am mutat într-un bol si am mixat.

Am adaugat frisca câte putin mixînd în continuare.

Adaugati frisca pâna va convine consistenta cremei.

Am pus crema peste foaia pregatita.

Peste crema am pus frisca pe care am mixat-o cu smântâna si miere de albine.

Cea de-a doua foaie va face aderenta mai buna la frisca decât la crema.

Pesate frisca am pus  zmeura si apoi cea de-a doua foaie sfarâmata,astfel va fi mai usor de portionat.

Se lasa la frigider pâna când se poate taia  crema cu usurinta.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremeş (cremşnit)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

dantes 1

09.05.2015, 06:01

Delicios!

DIANA B 1

09.05.2015, 08:42

Foarte bun !

Micutza Luana 1

09.05.2015, 20:35

chiar ma gandeam s afac si nu gaseam o reteta asta ma convins favoorit :::

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit